Vissza a listaoldalra

Versenydrukk - a hétvége margójára

A hétvégén az ország első kétnapos versenyén jártunk, ami egyben OEC (Open European Championship) kvalifikációs verseny is volt! Eredményekről lejjebb mesélünk, de ne szaladjunk ennyire előre!
Több szempontból is fontos hétvégének ígérkezett számunkra, hiszen Lunával a kvalifikációért is ringbe akartunk szállni, valamint a tervek szerint Aslannal életünkben először elindulni hivatalos osztályban!
Tehát ezeket összefoglalva nem is csoda, hogyha az alábbi blog a verseny drukkról és annak helyes kezeléséről fog szólni.

Az elmúlt hónapok versenyfelkeszülése a mostani hétvégéről szólt. Jól átgondolt, különböző helyszíneken történő tréningeket követően úgy éreztem, hogy készen állunk!
De akkor miért is izgulok ennyire!?
Nem is annyira izgulás, inkább izgatottság volt. Egy olyan “pozitív stressz”, ami a verseny előtti héten már alig hagy aludni és másra sem tudsz tőle gondolni, csak a nagy napra.

Fontos, hogy ilyenkor magunkban azt is eltegyük a megfelelő helyre, hogy nem eredményekért megyünk, hanem azért, hogy megmutassuk mennyire szeretünk együtt táncolni. Hogy valójában ez a verseny is csak egy tréning, kicsit több nézővel és full idegen helyen. Tipikus hibám, hogy ezt a Lunával szemben mindig sikerül meg ugrani, hiszen ő moszkvai…
Viszont Aslan más tészta, vele hajlamos vagyok a sokat akar a szarka effektusba esni. Még szerencse, hogy ezt tudom magamról, így erre is tudtam mentálisan készülni. A verseny napján picit bele is estem ebbe, de zenénk meghallgatása és Aslannal való összebújás megnyugtatott és elengedtem mindent, csak egy cél maradt, hogy élvezzük!

Szombaton Luna HTM1 kategóriában III. helyen végzett 149.33 ponttal, valamint kvalifikációt nyert a HTM csapatba tartalékosként!

Vasárnap Aslannal élete első Freestyle 1-es osztályos versenyén az előkelő III. helyet szereztük meg egy népes és erős mezőnyben. Továbbá igen magas 152,33 ponttal feljebb lépési pontot is szereztünk!

A kétnapos versenyen több tanítványunk is szerepelt a versenyen. Szebbnél szebb kűröket láthattunk, boldogan dolgozó kutyusokat, ami nem is csoda, hiszen a versenyre a jutifalatot számukra a @Természetes kutyavilág biztosította, valamint minden indulónk @Platinum ajándékcsomaggal térhetett haza. Ezúton is gratulálunk és csak így tovább!

Írta: Böröczki Renáta (dog dancing tréner, versenyző és hivatalos FCI Dog Dancing bíró)

Keresés