Vissza a listaoldalra

Moszkvai a dobogó legfelső fokán - Dim dog dancing kupa

Mielőtt személyes élményeimet osztanám meg veletek, szeretném kiemelni mennyire színvonalas, flottul megszervezett verseny volt! Köszönjük a szervezést és a bírók egész napos alázatos munkáját, remek hangulatú versenyen vehettünk részt!

A legnagyobb köszönettel mégis Lunának tartozom! Freestyle 1-es osztályban 7 induló közül az I. helyen végeztünk, kiemelkedően magas, 155 ponttal! Könnyes szemmel gondolok vissza, hiszen én több ponton is hibáztam, de ő végig összhangban maradt velem.

A bemelegítés jól kezdődött, többször vettem elő rövid feladatok erejéig és utána elég időt hagytam, hogy pihenhessen a boxban. Kezdőként nem is gondoltam mennyire fontos a versenyzés szempontjából a box, hiszen ott tud relaxálni a kutya. A ringbejárást követően kicsit megijedtem, mert ott inkább ment volna más kutyákkal játszani..

Igyekeztem tudatosan nyugtatni magam és hinni benne, hinni a kapcsolatunkban. A ringbelépés előtti percekben felváltva kértem a figyelt és masszíroztam, simogattam.

Majd eljött a mi 2,5 percünk!
Megszólalt a zene, amire olyan sokat gyakoroltunk és mikor már én is megnyugodtam és élveztem volna, kinézett...
Nem tartott sokáig és amint szóltam neki jött, de én bepánikoltam kicsit. Elcsúsztam a zenével, ezért volt amiből többet kértem volna, de elég esetlenül sikerült. Még impróztam kicsit, hogy megvárjuk a zenét, amiből az lett, hogy kicsúsztunk a végén.

Viszont ő végig ott volt, a variálásaimat igyekezte lekövetni és végig csóválta az egészet! Így került a moszkvai őrkutyám, Luna a hivatalos, 1-es osztályos dobogó legfelső fokára!

Írta: Böröczki Renáta (dog dancing tréner, versenyző és hivatalos FCI Dog Dancing bíró)

Keresés