Vissza a listaoldalra

Büszkeségeink - 2022 negyedéves értékelés

Az elmúlt hónapokban tanulóink és én is a szőrös gyermekekkel nagyban készültem a versenyszezonra.
A felkészülés során nagyon fontos, hogy kutyusainkat felkészítsük arra a közegre, amivel a versenyen fogunk találkozni. Tehát nem elég a trükköket, majd a kűrt megtanítanunk kedves négylábú táncpartnerünknek, hanem arra is kell szánnunk időt és energiát, hogy a figyelmét el tudjuk kérni, akár egy nyüzsgő, hangos csarnokban is. Nagyon fontos azonban megemlítenem, hogy az első és legfontosabb, hogy kutyáink élvezzék a velünk töltött időt otthon és a ringben is.
Épp ezért lehet olyan egy helyszín vagy környezet, ami túl sok szeretett ebünknek, ilyenkor egy jó felvezető ezt észleli és segít kutyusának annyit, amennyit kell.

Nos nézzük az eddigi 2022-es eredményeinket és élménybeszámolónkat.
A versenyszezon számunkra pár nappal az új évet köszöntve meg is kezdődött a New Years Dance versenyen Ausztriában, az Ave dog centrumban. Kifejezetten nehéz helyszín volt számunkra, mivel jég eső dobolt a csarnok tetején és én is feszültebb voltam, hiszen alig akartak beengedni, holott a Covid igazolásom rendben volt, de mégsem látta először a rendszerük. Az izgalmakat fokozta az a tény, hogy a HTM1 kategóriával szokott kezdődni a verseny, tehát iparkodnom kellett az átöltözéssel és Luna bemelegítésével is. Ez meg is látszott az aznapi teljesítményünkön, végül az előkelő III. helyen végeztünk. Aslannal pedig nagyon jó értékelést kaptunk hobby open kategóriában!

Következő verseny számunkra a Fehova Dog Dancing Kupa volt, ami egyben igen rangos eseménynek ígérkezett, hiszen egyben VB kvalifikációs verseny is volt! Ezen a versenyen az a megtiszteltetés ért, hogy mint FCI dog dancing bíró az eseményen fő bíróként vehettem részt!
Mivel bíráltam, saját kutyáimmal hobby open kategóriában indultam. Aslan egyszerűen fenomenális volt, csak úgy szárnyaltunk és élveztük a közös táncot és kitűnő értékelést kaptunk! Lunával már más volt a helyzet, vele aznap leállítottam a kűrt, mert nagyon befeszült és úgy éreztem meg kell álljak, hogy megsimogassam és kioldjam. A bírók értékelésük során megköszönték, hogy olyan felvezetést láthattak, amire a kutyámnak szüksége volt.
Tanítványaink is indultak a budapesti Fehova kupán. Nagy büszkeség számunkra, hogy Borbás Marcsi Denverrel Freestyle kezdő osztályban III. helyezést értek el egy igen népes és színvonalas mezőnyben. Továbbá nagy boldogsággal tölt el, hogy Kutasi Ildikó Rizlinggel, Szelle Petra Connyval és Hegymegi Kiss Dalma Cocoval Hobby Open kategóriában bemutatott kűrjeikkel nagyon jó értékelést kaptak és gyönyörűen helyt álltak.

Két hete pedig nem máshol jártunk, mint a II. Közép-Kelet Európa Kupán, ami Békéscsabán került megrendezésre. Szintén nehéz helyszínt fogtunk ki ugyanis itt is a verseny kiállítással egybekötötten került megrendezésre. Lunával mostanában ránk jár a rúd, ugyanis a verseny első indulójaként nálunk fordult elő az a baki, hogy véletlenül rossz zenét indítottak. Ilyenkor ugye elhagyjuk a ringet és megvárjuk, hogy megkeressék a mi zenénket, ami egyébként hamar meglett és újra felkészültünk a ringbe lépésre. Hát mondanom se kell, a történtektől kicsit feszültebb voltam a kelleténél. Szerintem Luna ezt is érezhette rajtam és a tőle megszokottnál azért alacsonyabb motivációs szinten dolgozott. Mindezek ellenére is HTM1 kategóriában az I.helyen végeztünk, valamint megszereztük a második feljebblepő pontunkat is, így FCI DD szerint HTM2-es osztályosak lettünk! Barátnőmmel Christinevel csapatversenyben is elindultunk, ahol közös erővel az előkelő III. helyen végeztünk!
Tanítványaink is remekeltek, ugyanis Kutasi Ildikó Rizlinggel Freestyle kezdő kategóriában II. helyen végeztek egy igen népes és színvonalas mezőnyben! Valamint Szelle Petra Connyval ismételten megmutatták tehetségüket Hobby Open kategóriában!

Hihetetlen büszkék vagyunk minden tanulónkra és bátran állíthatom, hogy elképzelni se tudtunk volna ennél szebb negyedévet.

Írta: Böröczki Renáta (dog dancing tréner, versenyző és hivatalos FCI Dog Dancing bíró)

Keresés