Vissza a listaoldalra

Aslan

Aslan most töltötte be első életévét. Szülinapja alkalmából mesélnék nektek róla!
Nem titok, hogy Aslant kifejezetten a dog dancing sportra választottam, viszont az aussie iránt érzett szerelmem sokkal régebbről ered.

Még tinédzser koromban láttam meg az ausztrál juhászt egy kutya enciklopédiában. Egy gyönyörű black tri kanról volt egyetlen fotó illusztráció gyanánt, a szépsége egyből elvarázsolt. A fajtaleírás után pedig már biztos voltam benne, hogy nekem egyszer lesz egy.

Évekkel később láttam először élőben aussie-t, Pesten az egyik villamoson. Majd mikor dog dancing versenyezni kezdtem, megismerhettem azt is, hogy mennyire kiemelkedően tehetségesek tudnak lenni a sportban! Ekkor már csak a csillagok együttállása választott el életem első aussie babájától.

Hosszú várakozás után 2020-ban megszületett Aslan, akinél tökéletesebb kiskutyát álmomban sem kivánhattam volna.
Már az első napokban sem volt kérdés, hogy a szó szoros értelmében "zabagép" lesz, ugyanis ő volt az a kiskutya, aki amíg a többiek már édes deden aludtak, még egy repetát kért a mamájától. Később pedig megmutatkozott az is, hogy mennyire zsákmányos és még a kúszót is lebírkózta.

8 hetesen mikor hozzánk került, lényegében szoba tiszta volt és a puppy culture program által a jutifalatos megvezetésre sem kellett kondicionálni. A kis akaratos személyisége is elég hamar megmutatkozott, ugyanis elég határozott vélemény nyílvánításba kezdett a boxban alvásról.

A későbbiekben megtapasztaltuk azt is, milyen előnyei vannak egy stabil idegrendszerű kiskutyának, ugyanis vele ha szakad, ha vihar van, ha flexelnek akkor is játszani/ "dolgozni" kell! Ha pedig esetleg a gazdi nem akar elázni és csak pici benti mentális tréninget tart egy esős napon, akkor bizony számolni kellett azzal, hogy feltalálja magát. Már Aslan érkezése előtt is sejtettem, hogy még egy olyan áldott jó kölyök mint Luna nem lesz több az életemben. Luna csínytevéseit elég könnyen összeírnám, Aslanét pedig számba se lehet venni!

Mindig azt emlegetjük, hogy igazi Jin és Jang a két kutyánk és nem csak a kölyök kori rosszaságok miatt. Aslan mindenkit szeret, minden kutyát és embert. Egyedül talán a birkák iránt érzett szeretete kicsit más jellegű, őket terelni szeretné.

Aslan elvileg alacsonyabb energia szintű aussienak számít, de ez nekem egy moszkvai után nem is tűnt fel. Jutifalattal nagyon jól motiválható az egyik kedvence a *Platinum kutyatáp. Imád játszani és szívesen dolgozik zsákmányért is. Bár abszolút a pocak az első nála!

Aslan nekem született és én pedig arra, hogy a gazdája legyek. Igyekszem felnőni hozzá, benne minden megvan, amit csak egy felvezető kívánhat. Nagyot álmodom vele, de mindeközben a legfontosabb, hogy hosszú boldog közös utat járjunk be együtt!

Kiskutyám! Szeméjedben egy csodát ismerhetek meg, minden nap tanítasz valami újat te is nekem. Határtalan önfeledt farkocsóvid pedig kívánom hogy legyen velünk nagyon-nagyon sokáig, boldog 1. szülinapot Aslan!

Írta: Böröczki Renáta (dog dancing tréner, versenyző és hivatalos FCI Dog Dancing bíró)

Keresés